Maak kennis met Just Between

Just Between is een enthousiast koor uit Nuland met ongeveer 40 leden dat in 2020 alweer 25 jaar bestaat. Het koor staat onder leiding van Maarten Willemsen. Het repertoire varieert van pop, ballades, Nederlandstalig tot gospel enz. Voor optredens en uitvoeringen is Just Between steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Uitdagingen die gevonden worden in optredens als meedoen aan korendagen, gezamenlijke uitvoeringen met de plaatselijke harmonie of andere koren.
Image
Image

Maarten Willemsen

Maarten Willemsen (1966) fietste vanaf zijn achtste wekelijks naar de muziekschool in Vught om daar orgelles te krijgen. In de jaren tachtig studeerde hij solfège en harmonieleer aan het Brabants Conservatorium. Vanaf zijn 15e speelde hij in popbandjes en jazzworkshops als... basgitarist. Sinds 2001 speelt hij piano (en af en toe gitaar) in de tweemansformatie 'Van den Eerenbeemt en Willemsen'. Het duo bracht inmiddels 6 CD's uit. De composities zijn voor een groot deel van Maarten's hand.

Ruim dertig jaar geleden begon Maarten met jeugd- en jongerenkoren, eerst als organist en later als dirigent. Sinds 2001 is hij dirigent van het Vinkelse koor 'Derplu'. Dit koor heeft een zeer breed repertoire, van klassieke kerkgezangen tot Hollandse hits. Sinds 2012 dirigeert Maarten het Rosmalense koor 'Cantara'. De meeste koorarrangementen schrijft hij zelf.

Hiernaast is Maarten vanaf begin jaren 90 werkzaam als jeugd-jongerenwerker en leerkracht basisonderwijs. Sinds enkele jaren werkt hij met name als onderwijsadviseur en opvoedcoach.

Zijn vrije tijd besteedt Maarten vooral aan muziek en daarnaast aan klussen, fotograferen, schrijven, de natuur, het sleutelen aan een oldtimer en het opvoeden van een puberpleegzoon.